МЕРТ сподівається підняти Україну в ТОП-30 за легкістю ведення бізнесу

МЕРТ сподівається підняти Україну в ТОП-30 за легкістю ведення бізнесу

Укрінформ
У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі сподіваються, що Україна у 2018 році увійде у топ-30 країн за легкістю ведення бізнесу.

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розробили законопроект, що дасть змогу Україні стрибнути в рейтингу легкості ведення бізнесу більше ніж на 40 позицій. Ми хочемо провести дуже коротке, але дуже інтенсивне громадське обговорення даного законопроекту із бізнес-асоціаціями", - сказав Нефьодов.

Він наголосив, що у Мінекономрозвитку готові зустрічатися з представниками бізнесу кожен день, аби вони долучились до обговорення даного законопроекту, "і щоб винести цей законопроект вже за кілька тижнів на розгляд уряду, а потім представити у Верховній Раді".

Заступник міністра зазначив, що цей законопроект необхідний не тільки для того, аби  продемонструвати міжнародним інвесторам, що Україна може робити жорсткі й ефективні кроки в напрямку легкості ведення бізнесу, а й для того, аби стати реально конкурентоспроможним майданчиком щодо залучення інвестицій.

За словами Нефьодова, пропонується спростити процедуру реєстрації платниками ПДВ новостворених юридичних осіб тощо.

"Тож, підсумовуючи ці елементи, вони дають можливість піднятись більш ніж на 40 позицій. Наша мета - увійти у 2018 році у топ-30 за легкістю ведення бізнесу. І це не тільки задля отримання позитивного піару в очах іноземних інвесторів, а й для того, аби стати реально конкурентоспроможним майданчиком щодо залучення інвестицій", - наголосив Нефьодов.

Як повідомляв Укрінформ, уряд сьогодні скасує понад 360 постанов, що стосуються регуляції у сфері бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-