Нафта йде вниз на тлі невизначеності від ОПЕК

Нафта йде вниз на тлі невизначеності від ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту дещо знижуються в середу на тлі невизначеності навколо угоди про зниження видобутку, після того як консультації країн ОПЕК, що пройшли у Відні, не зняли всіх розбіжностей між ними.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Січневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі знизилися $0,15 (0,3%) - до $49,97 за барель. Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на січень на торгах Нью-Йоркської товарної біржі впали на $0,17 (0,35) - до $47,86 за барель.

У вівторок у Відні завершилася дводенна зустріч експертної групи ОПЕК, яка зібралася для обговорення деталей домовленостей про обмеження видобутку "чорного золота". Експерти картелю за підсумками зустрічі підготували заключний пакет пропозицій для обговорення і затвердження його на майбутню чергову зустріч міністрів держав-членів організації 30 листопада. Джерела агентства Reuters повідомляли, що на зустрічі у Відні на наступному тижні ОПЕК обговорить можливість скорочення видобутку нафти на 4-4,5% для всіх країн картелю, за винятком Лівії і Нігерії.

"Шанси ОПЕК на укладення угоди продовжують зростати, але ризики залишаються відчутними. Прогноз за цінами на нафту ... залежить від підсумків - ред.) майбутньої зустрічі", - наводить газета The Wall Street Journal слова аналітика Citigroup.

Наприкінці вересня ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйони барелів нафти на добу, проте щодо конкретних лімітів для кожної з країн організації домовленостей поки немає. Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі ОПЕК 30 листопада у Відні. Організація розраховує на приєднання до заходів щодо стабілізації ринку і ряду інших нафтовидобувних країн, передусім Росії.

Стримують здешевлення нафти дані Американського інституту нафти (API) про скорочення запасів "чорного золота" в США. Згідно з даними API, запаси нафти в США впали на 1,3 мільйона барелів за тиждень, що завершився 18 листопада, пише газета з посиланням на учасників ринку. Запаси бензину при цьому зросли на 2,7 мільйона барелів, а дистилятів - знизилися на 400 тисяч барелів.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 49,16 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,05 долара за барель, що на 7 центів нижче рівня закриття торгів ($49,12).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-