Ціни на нафту наближаються до $50

Ціни на нафту наближаються до $50

Укрінформ
Ціни на нафту зросли до максимуму з кінця жовтня, оскільки ринок очікує на обмеження видобутку за результатами зустрічі ОПЕК.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту Brent торгувалися по $49,59 за барель, на 1,41 відсотка вище попереднього закриття, раніше досягнувши $49,63, максимуму з 31 жовтня. Ф'ючерси на американську марку WTI зросли на 1,47% до $48,95 за барель.

ОПЕК намагається до 30 листопада переконати 14 учасників картелю і Росію домовитися про скоординоване обмеження видобутку, щоб підтримати ринок, збалансувавши попит і пропозицію.

"Інвестори оптимістично оцінюють шанси на угоду ОПЕК щодо обмеження видобутку, і ціни на нафту повинні продовжити зростати протягом сьогоднішніх торгів", - повідомив банк ANZ.

Goldman Sachs повідомив в клієнтській записці, що шанси на угоду ОПЕК зросли, оскільки нефтовидобувальникам потрібно реагувати на руйнування фундаментальних факторів попиту і пропозиції, які, за словами банку, "різко ослабли з того часу, як ОПЕК оголосила про попередню угоду про обмеження видобутку".

Якщо ОПЕК та інші експортери не зуміють домовитися, Goldman очікує надлишку пропозиції нафти в розмірі 0,7 мільйона барелів на добу в першому кварталі 2017 року.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 49,25 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,02 долара за барель, що на 12 центів вище рівня закриття торгів ($48,90).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-