Нацбанк погодився на самоліквідацію

Нацбанк погодився на самоліквідацію "Фінексбанку"

Укрінформ
Правління Національного банку України 18 листопада надало згоду на ліквідацію ПАТ "Фінексбанк" за ініціативою власників та відкликання ліцензій банку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

"Рішення про ліквідацію ПАТ "Фінексбанк" прийнято на загальних зборах акціонерів банку від 22.09.2016 року. Причина такого рішення – складне становище на ринку фінансових і банківських послуг та невизначеність щодо можливих напрямків і джерел подальшої капіталізації банку", - йдеться в повідомленні.

У НБУ нагадали, що при самоліквідації банк самостійно погашає всі зобов'язання перед клієнтами. В такому випадку не виникає жодного навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Як зазначається, на 17 листопада 2016 року у ПАТ "Фінексбанк" мав достатній рівень ліквідності для розрахунків з клієнтами.

"Обсяг високоліквідних коштів (готівка, цінні папери, що емітовані Національним банком України, та кошти на кореспондентському рахунку в НБУ) становив 21 млн. грн. Загальний обсяг зобов'язань ПАТ "Фінексбанк" – 6,5 млн. грн., з них перед юридичними особами – 3,5 млн. грн., фізичними особами – 0,9 млн. грн. Таким чином, у банку достатньо ліквідних коштів для виконання своїх зобов’язань перед кредиторами та вкладниками у повному обсязі без зовнішніх залучень", - резюмує регулятор.

У червні цього року Нацбанк вперше прийняв рішення про надання згоди на ліквідацію за ініціативою власників двох банків – ПАТ "Фінанс Банк" та ПАТ "Інвестиційно-Трастовий Банк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-