Кубів каже, що малий і середній бізнес

Кубів каже, що малий і середній бізнес "підштовхнуть" економіку

Укрінформ
Сектор малого і середнього підприємництва займає незначну частку економіки - не більше 15% ВВП, тоді як у розвинених країнах цей показник може сягати 70% ВВП.

Про це заявив у п'ятницю під час години запитань до уряду у Верховній Раді перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україні сектор малого і середнього підприємництва становить 99% від загальної кількості 1,97 млн підприємств та фізичних осіб-підприємців, зареєстрованих у 2015 році. Однак ці компанії займають порівняно незначну частку економіки - не більше 15% ВВП, тоді як у розвинених країнах цей показник може становити 70% ВВП. Іншими словами, розвиток малого і середнього бізнесу стане потужним стимулом для розвитку економіки», - сказав Кубів.

Він нагадав, що у Мінекономрозвитку спільно з FORBIZ розробили і вчора презентували Стратегію розвитку малого та середнього підприємництва-2020.

Раніше в Мінекономіки розповіли, що Cтратегія розвитку малого та середнього підприємництва має 6 пріоритетів: удосконалення нормативно-правового інституційного середовища, покращення доступу до фінансування, спрощення податкового адміністрування, популяризація підприємницької культури та розвиток людського капіталу, сприяння інтернаціоналізації МСП, підсилення конкурентоспроможності та інноваційного потенціалу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-