"Економічні дні" у ВР дали плюс 13 у рейтингу легкості ведення бізнесу - Кубів

Укрінформ
За останні кілька тижнів народні депутати ухвалили 18 економічних законопроектів з переліку пріоритетів Міністерства економічного розвитку.

Про це у п’ятницю під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу подякувати народним депутатам, які за кілька попередніх тижнів ухвалили цілу низку важливих реформаторських законопроектів - 18 законопроектів з переліку пріоритетів Мінекономрозвитку, з них 7 прийняті в цілому. Цьому сприяли 4 "економічні дні" в парламенті. Ці законопроекти покращать бізнес-клімат у країні, і це привабить інвестиції та прискорить економічне зростання», - сказав Кубів.

Окрему увагу він звернув на запроваджені НКРЕКП зміни до методики розрахунку плати за приєднання до електромереж.

«Важлива перемога, якої не могли добитися двадцять п`ять років. Учора НКРЕКП застосувало зміни до методики розрахунку плати за приєднання до електромереж за стандартами підключення. Це плюс 13 у рейтингу легкості ведення бізнесу. Найголовніше - це якісна та ефективна процедура прискорення ведення бізнесу, звичайно, за умови коректної імплементації з боку обленерго, який має знизити строк підключення з нинішніх більше 260 днів до 45-ти. Тепер маємо пильно стежити за їх роботою», - зазначив він.

Перший віце-прем'єр нагадав, що міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило суверенний рейтинг України, а міжнародні партнери підтвердили, що Україна вийшла з переддефолтного стану.

«Підвищення рейтингу відображає зниження ризиків та збільшення довіри інвесторів до України», - зауважив Кубів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-