Рада передала місцевій владі утримання доріг місцевого значення

Рада передала місцевій владі утримання доріг місцевого значення

Укрінформ
Народні депутати ухвалили урядовий закон № 0954 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування.

За відповідне рішення проголосували з другої спроби 248 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив, виступаючи з трибуни парламенту, голова Комітету з питань транспорту Ярослав Дубневич, закон передбачає передачу автомобільних доріг загального користування місцевого значення в управління місцевим органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним та Севастопольській державним адміністраціям. 

При цьому він підкреслив, що фінансування з місцевих органів виконавчої влади для виконання цих функцій щодо будівництва та утримання доріг забезпечуватиметься з Державного дорожнього фонду.

Крім того, за його словами, закон надає можливість місцевим адміністраціям укладати з підрядниками виконання робіт з будівництва, ремонту й утримання доріг місцевого значення довгострокові договори до 7 років.

Дубневич також зауважив, що ухвалений закон набуває чинності з 1 січня 2018 року.

У свою чергу, міністр інфраструктури Володимир Омелян наголосив, що ухвалені зміни сприятимуть упорядкуванню діяльності щодо утримання українських доріг та зроблять роботу Укравтодору, за яким залишається утримання доріг державного значення, прозорішою.

«Цей закон спрямований на те, щоб Укравтодор став прозорою ефективною структурою, щоб ми мали порядок на українських дорогах: хто відповідає, той і утримує», - підкреслив Омелян.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні парламент ухвалив закон про створення Державного дорожнього фонду з січня 2018 року, з якого фінансуватиметься утримання доріг як місцевого, так і загальнодержавного значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-