Нафта дешевшає на тлі збільшення запасів у США

Нафта дешевшає на тлі збільшення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у четвер після виходу доповіді Управління енергетичної інформації (EIA) США, що свідчить про більше, ніж очікувалося, зростання запасів.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту Brent подешевшали на 7 центів до $46,56, ціна марки WTI опустилася на 7 центів до $45,50 за барель.

За даними EIA, опублікованими в середу, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 11 листопада, зросли на 5,3 мільйона барелів - до 490,3 мільйона. Аналітики очікували значно меншого збільшення показника - на 1,48 мільйона барелів. Зростання запасів було викликане, головним чином, великим обсягом імпорту, який в середньому становив 910.000 барелів на добу.

Водночас увага інвесторів залишається прикутою до запланованої на 30 листопада зустрічі ОПЕК для обговорення алжирських домовленостей щодо обмеження рівня видобутку. У середу президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що країни-виробники нафти готові до угоди про зниження видобутку. За його словами, на найближчі тижні намічені важливі зустрічі, які  матимуть вирішальний характер для укладення угоди.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 46,38 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 46,36 долара за барель, що на 27 центів нижче рівня закриття торгів ($46,63).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-