Шахти «Лисичанськвугілля» перетворилися на відділи соцзабезпечення - Насалик

Шахти «Лисичанськвугілля» перетворилися на відділи соцзабезпечення - Насалик

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик пообіцяв не закривати державне підприємство «Лисичанськугілля» і навіть вкласти кошти в його розвиток, хоча зараз ці шахти нагадують скоріше соціальні відділи, а не підприємства.

Про це міністр заявив на нараді, що відбулась сьогодні в Луганській обласній військово-цивільній адміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розробили програму. По Лисичанську, скажімо, ми все таки розглядаємо капітальне фінансування двох шахт. Це шахта ім.Мельникова і шахта ім.Капустіна. Об’єднання «Лисичанськугілля» - воно збережеться. Але коли тисячу тонн за добу видобувають чотири з половиною тисячі чоловік – це соціальний відділ, а не промислове підприємство. Тим не менш прийнято рішення, що ці дві шахти ми будемо відновлювати», - сказав Насалик.

За його словами, програма складається з двох етапів. Уже сьогодні 350 мільйонів використовується на фінансування проходки й підготовки вуглевидобувних лав. По-друге, Прем’єр-міністр пішов назустріч Міністерству й виділив більше мільярда гривень кредиту під гарантії Кабінету Міністрів.

«Єдине, що ми хотіли – щоб закупівля техніки і фінансування підготовки лав виходили на загальні конференції, і кожний міг оперативно сказати, де є завищені ціни. Щоб це була зрозуміла й прозора ситуація», - зазначив міністр.

Він додав, що в цьому процесі йому обіцяв надати допомогу відомий донецький підприємець, власник шахти ім. Засядька Юхим Звягільський, який готовий фіксувати перевищення ціни товару навіть в одну гривню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-