На Волині викрили схему вимагання коштів із забудовників

На Волині викрили схему вимагання коштів із забудовників

Укрінформ
Прокуратура Волинської області спільно із працівниками СБУ та слідчого управління обласного ГУНП викрили злочинну схему, запроваджену групою осіб для одержання неправомірної вигоди.

 Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Один із високопосадовців Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області за попередньою змовою із юристом та спеціалістом-проектантом, які є працівниками підприємств у сфері будівництва та проектування, налагодили корупційний механізм з систематичним вимаганням неправомірної вигоди від осіб, зацікавлених в отриманні дозвільних документів в сфері містобудівної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що задокументовано факти вимагання від громадян, які є замовниками нових будівництв, значних сум коштів від 1000 до 2500 дол США за здійснення реєстрацій та безперешкодне отримання декларацій про початок будівельних робіт.

Наразі органом досудового розслідування проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, зокрема обшуки в ході яких вилучено понад 30 тис дол США. Вирішуються питання про повідомлення посадовцям про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), затримання їх в порядку ст. 208 КПК України, обрання запобіжного заходу та відсторонення від  посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-