Переробка шкідливих відходів: Семерак навів сумну статистику

Переробка шкідливих відходів: Семерак навів сумну статистику

Укрінформ
В Україні понад 80% підприємств, які мали ліцензії на переробку шкідливих відходів, не відповідають затвердженим державою стандартам.

Про це сказав журналістам у Львові міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кабмін та міністерство природи в останні декілька місяців підійшли дуже системно до вирішення застарілої проблеми переробки небезпечних відходів. Були прийняті нові ліцензійні угоди щодо поводження з відходами, що розблоковує ситуацію, яка склалася в Україні. Ми почали здійснювати планові перевірки усіх ліцензіатів. Статистика, на жаль, дуже неприємна і для мене як міністра і для кожного українця: понад 80% підприємств, які мали ліцензії і нібито працювали із небезпечними відходами, не відповідають стандартам, які Україна схвалила влітку цього року. Це призводить до анулювання ліцензій і до впорядкування на ринку поводження із відходами. Приклад, як повинен будуватися бізнес з утилізації шкідливих відходів, подає Львів», - зазначив Семерак.

За його словами, відомство також наводить порядок із тими підприємствами, які імітували роботу, іншими словами, просто прокручували кошти. 

Потрібно небагато часу, щоб завершити перевірку всіх ліцензіатів і впорядкувати ведення бізнесу у цій сфері. Це дасть можливість західним і вітчизняним компаніям інвестувати у реальне виробництво, у сертифіковане обладнання для того, щоб їхні кошти належним чином впливали на чистоту довкілля.

Як повідомлялось, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак відвідав у Львові перший в Україні завод із переробки люмінесцентних ламп і ртутних термометрів, де за його участі запущено лінію з переробки ртутновмісних ламп виробництва шведської фірми «MRT System International AB», лінія зможе приймати сировину і з інших регіонів держави. Підприємство обладнане у співфінансуванні з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-