Портфель проектів ЄІБ в Україні оцінюється у €4 мільярди

Портфель проектів ЄІБ в Україні оцінюється у €4 мільярди

Укрінформ
Європейський інвестиційний банк фінансує в Україні проекти на загальну суму близько 4 млрд євро. Переважно вони стосуються енергетики, інфраструктури, підтримки малого і середнього бізнесу.

Про це заявив віце-президент Європейського інвестиційного банку Вазіл Гудак на зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наш портфель проектів в Україні становить більш як 4 млрд євро. Я був обраний на посаду країнами Центральної та Східної Європи: Польща, Словаччина, Чехія, Румунія, Болгарія. Всі ці країни хочуть розвивати відносини з Україною, хочуть, щоб вона була процвітаючою державою. Звісно, не тільки ті країни, але й усі країни Європейського Союзу. Я дуже вражений вашими людьми і тим, як вони працюють», - наголосив віце-президент ЄІБ.

Він розповів, що відвідує Україну з 90-х років.

«Дуже приємно зустрічатися з молодими, відданими процесам євроінтеграції людьми. Це непростий процес, але його треба пройти. У таких країнах, як Словаччина, Польща вже є досвід проходження цих процесів, і я радий, що Ян Міклош, інші експерти допомагають Україні вчитися і на наших успіхах, і на наших помилках», - сказав Гудак.

За його словами, ЄІБ є основним фінансовим представником Європейського Союзу.

«Наші акціонери – це 28 країн-членів ЄС. Щорічне фінансування становить 80 млрд євро для країн ЄС та сусідніх країн. Ми вважаємо, що ЄС не може бути сильним без підтримки сусідів. Україна має тут особливу роль. Це та країна, яка рухається у напрямку Європи, і ми підтримуємо цей рух», - відзначив віце-президент ЄІБ.

Він зазначив, що проекти ЄІБ в Україні стосуються переважно енергетики, інфраструктури, підтримки середнього і малого бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-