Україна в СОТ оскаржує транзитні заборони Росії

Україна в СОТ оскаржує транзитні заборони Росії

Укрінформ
Україна у рамках СОТ оскаржує дискримінаційний та необгрунтований характер торговельних заходів Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

"14 вересня 2016 року Україна подала вимогу про проведення консультацій з РФ щодо численних обмежень транзитного руху з території України на територію Республіки Казахстан та Киргизької Республіки через територію Російської Федерації (DS512 «Росія - заходи щодо транзитного руху»)", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що 10 листопада 2016 року у Женеві в рамках Світової організації торгівлі проведено консультації у зазначеній справі. Права та інтереси України були представлені делегацією Мінекономрозвитку, до складу якої входили представники ДФС, Мінінфраструктури та ПАТ «Укрзалізниця», під головуванням заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України - торгового представника України Наталії Микольської. 

"З метою проведення конструктивних консультацій українською стороною було завчасно направлено перелік питань до РФ щодо численних обмежень транзитного руху, які, на думку України, не відповідають СОТ. Як передбачено угодами СОТ, з метою досягнення взаємоприйнятного рішення українська сторона у підсумку звернулась із закликом до РФ стосовно усунення обмежувальних заходів щодо транзитного руху на першій стадії розгляду суперечки", - додають у міністерстві. 

Водночас консультації обов'язково є конфіденційними, щоб не обмежувати права будь-якої країни-члена СОТ добровільно скасувати обмежувальні заходи на цій стадії врегулювання суперечки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-