Україна до 2020 стане енергетично незалежною - Прем'єр

Україна до 2020 стане енергетично незалежною - Прем'єр

Укрінформ
Україна наступного року видобуде на 500 млн кубометрів газу більше, а до 2020 року стане енергетично незалежною державою.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час спілкування із курсантами та професорсько-викладацьким складом Херсонської державної морської академії, повідомляє Урядовий портал.

"За півроку ми вже добуваємо плюс 50 млн кубометрів газу. В наступному році ми будемо добувати від 500 млн кубів власного українського газу. За 5 років до 2020 року ми можемо наростити до 7 млрд кубів газу. Це означає, що фактично ми будемо жити на своєму газі", - заявив Гройсман.

Голова уряду зауважив, що нарощування видобутку українського газу відбувається після періоду постійного падіння.

Прем'єр-міністр наголосив, що Україна має видобувати власний газ, і у це потрібно інвестувати. ПАТ "Укргазвидобування" працює у цьому напрямку.

Розвиток видобутку українського газу абсолютно відповідає пріоритетам уряду щодо досягнення енергетичної незалежності країни, наголосив Гройсман.

"Україна має стати енергонезалежною державою. Видобуток газу - один з пріоритетів. Ми можемо за 3-5 років наростити видобуток газу і можемо зменшити саме споживання газу. Це дасть можливість нам вийти на повну незалежність щодо імпортованого газу", - підкреслив Прем'єр-міністр.

За даними НАК "Нафтогаз України", в 2015 році в Україні було вироблено 19,9 млрд кубометрів газу (в 2014 році – 20,5 млрд кубометрів). Зменшення обсягу виробництва газу становило 0,6 млрд кубометрів, або 3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-