МВФ ще не визначився, чи отримає Україна транш до кінця року

МВФ ще не визначився, чи отримає Україна транш до кінця року

Укрінформ
Про можливість отримання Україною четвертого траншу за програмою розширеного кредитування МВФ можна буде говорити після переговорів Оціночної місії Фонду з українським урядом, які зараз відбуваються в Києві.

Про це заявив у четвер у Вашингтоні директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо почекати висновків місії", - зауважив Райс у відповідь на запитання, чи допускає Фонд можливість виділення Україні наступного траншу до кінця 2016 року.

За його словами, місія Фонду зараз у Києві "веде переговори в рамках Третього перегляду програми (розширеного кредитування МВФ – ред.), крім того проходять консультації по статті 4 (щодо огляду національної економіки – ред.)".

Представник Фонду наголосив, що місія оцінить прогрес в імплементації програми, а також виклики, які стоять перед Україною в середній перспективі, "у тому числі необхідного прискорення структурних трансформацій економіки для досягнення більшого економічного зростання".

Він також підкреслив, що не може дати більше інформації про переговори, "оскільки вони, очевидно, продовжуються". За словами Райса, після переговорів у контексті Третього перегляду місія "зможе краще сформулювати позицію" щодо термінів виділення наступного траншу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-