Справа ОПЗ: обвинувачення стосовно Переломи та Щурікова вже у суді

Справа ОПЗ: обвинувачення стосовно Переломи та Щурікова вже у суді

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро скерувало до суду обвинувальний акт щодо колишнього голови наглядової ради "Одеського припортового заводу" Сергія Переломи та першого заступника голови правління заводу Миколи Щурікова.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 8 листопада скерували до суду обвинувальний акт щодо Сергія Переломи та Миколи Щурікова. Їх звинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах"), - йдеться в повідомленні.

Підозрювані ознайомились із матеріалами слідства, які разом з обвинувальним актом передано на розгляд до суду.

"Якщо провину обвинувачених буде доведено в суді, С.Переломі та М.Щурікову може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до 3 років", - зазначили в НАБУ.

Нагадуємо, Сергія Перелому, першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", та Миколу Щурікова, першого заступника голови правління ПАТ "Одеський припортовий завод", підозрюють у розтраті коштів державного підприємства ВАТ "Одеський припортовий завод" у період із травня по грудень 2015 року.

За версією слідства, підозрювані організували схему з виведення коштів шляхом закупівлі за завищеними цінами природного газу для потреб заводу, чим завдали державі збитків на понад 205 мільйонів гривень.

Розслідування відповідного кримінального провадження НАБУ розпочало наприкінці грудня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-