Золотовалютний запас виріс до $15,5 мільярда - НБУ

Золотовалютний запас виріс до $15,5 мільярда - НБУ

Укрінформ
Міжнародні резерви України на 1 листопада 2016 року становили 15 млрд 514 млн дол. США в еквіваленті. Загалом за останні 12 місяців вони збільшилися на 20%.

Про це повідомляє Національний банк.

«Міжнародні резерви України на 1 листопада 2016 року становили 15 млрд 514 млн дол. США (в еквіваленті) за попередніми даними. У зв'язку з необхідністю здійснення платежів за державним боргом за місяць вони майже не змінилися. Загалом за останні 12 місяців вони збільшилися на 20%», - йдеться у повідомленні.

 У Нацбанку зазначили, що у жовтні кошти надходили до міжнародних резервів з двох джерел. По-перше, регулятор проводив інтервенції на міжбанківському валютному ринку. У зв'язку з наявністю надлишкової пропозиції валюти на міжбанківському ринку НБУ провів протягом місяця 10 аукціонів з купівлі іноземної валюти. Жодного аукціону з продажу іноземної валюти протягом місяця проведено не було. В результаті, чиста купівля валюти Національним банком у жовтні становила 274,5 млн дол. США.

Ще одним джерелом коштів було розміщення урядом ОВДП, номінованих у євро, завдяки чому до резервів надійшло 141,3 млн євро (154,4 млн дол. США в еквіваленті).

Водночас збільшення резервів було нівельовано витратами коштів з них на здійснення платежів уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. На зазначені цілі з резервів було спрямовано 365,8 млн дол. США, з них 310,1 млн дол. США - погашення та обслуговування державних цінних паперів, зауважили у регуляторі.

У Нацбанку відзначають, що за результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань, поточних операцій уряду та Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-