Насалик розказав, як Україна зменшує постачання вугілля із зони АТО

Насалик розказав, як Україна зменшує постачання вугілля із зони АТО

Укрінформ
ПАТ "Центренерго", група компаній ДТЕК та Чернігівська теплоцентраль (ПАТ "Технова") постачають вугілля марки А з диверсифікованих джерел.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністерство зробило широку програму диверсифікації вугілля антрацитової групи. На сьогодні зафрахтовано більше 560 тис. тонн антрацитів, які постачатимуться з альтернативних джерел. Антрацитову групу постачає не тільки Центренерго, але й група Технова", - сказав Насалик. 

Крім того, за його словами, уряд зробив усе, щоб зменшити споживання вугілля антрацитової групи. "На Зміївській ТЕС на 2 і 5 блоках ми переробляємо систему подачі із антрацитової на газову групу. Це дасть нам можливість мінімізувати постачання антрацитів із зони АТО", - розповів міністр.

Насалик нагадав, що Україна спожила в тепловій генерації 24 млн тонн вугілля. 

"З них 9,2 млн тонн - антрацитова група, яка на контрольованій території не видобувається. Вугілля, яке отримує Україна із зони АТО, це вугілля, яке отримується з шахт, зареєстрованих та які сплачують податки на території України", - підкреслив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-