Прем'єр вважає, що Укрзалізниці вигідніше купувати вітчизняні вагони

Прем'єр вважає, що Укрзалізниці вигідніше купувати вітчизняні вагони

Укрінформ
Укрзалізниці було б вигідніше купувати вагони вітчизняного виробництва, оскільки вони якісні та значно дешевші.

Таку думку висловив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час відвідання Дарницького вагоноремонтного заводу, що є філією ПАТ «Укрзалізниця», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я сьогодні запитав у керівництва Укрзалізниці про те, наскільки вартість наших вагонів відрізняється від закордонних. Удвічі. Наш вагон, який є достатньо якісним, удвічі дешевший, ніж той, який продають за кордоном», - сказав Гройсман.

Він також наголосив на важливості того, що в процесі будівництва вагону застосовується український метал, праця українців - «ваша праця, а разом з вами працюють металурги та інші підприємства». 

«А для нас зараз найголовніше завдання - створити нормальний продукт і нормальні робочі місця, щоб людина могла прийти на роботу, попрацювати та отримати нормальну заробітну плату», - сказав глава уряду.

Він відзначив ефективність Дарницького вагоноремонтного заводу, де не лише ремонтують вагони, які є в Укрзалізниці, а й виробляють нові, які можуть як використовуватися в Україні, так і продаватися за кордон.

За його словами, вже наступного року в Україні має бути виготовлено близько 800 вагонів.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-