МВФ може пом'якшити умови наступного траншу для України - експерт

МВФ може пом'якшити умови наступного траншу для України - експерт

Укрінформ
Результатом двотижневої роботи місії в Україні, початок якої очікується сьогодні, 3 листопада, можливо, буде пом'якшення або корекція умов для отримання наступного траншу, але чекати його до кінця цього року не слід.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив головний фінансовий аналітик РА «Експерт-рейтинг» Віталій Шапран.

«Думаю, що до кінця року чекати траншу не слід. Там надто багато дискусійних умов, які залежать від парламенту більше ніж від уряду або НБУ. Один з результатів роботи місії - можливо буде пом'якшення або корекція деяких умов для отримання наступного траншу», - сказав він.

Відзначимо, сьогодні, 3 листопада, в Україну приїжджає місія МВФ. Термін її перебування - два тижні.

Раніше планувалося, що місія Міжнародного валютного фонду прибуде до України 26 жовтня у рамках чергового перегляду програми реформ, затвердженої у березні минулого року.

Нагадаємо, 14 вересня МВФ вирішив виділити Україні третій транш у розмірі 1 млрд доларів за програмою розширеного фінансування EFF.

Спочатку передбачалося, що третій транш становитиме 1,7 млрд доларів, і він мав надійти до країни ще 2015 року, проте через невиконання Україною усіх умов фонд понизив розмір траншу до 1 млрд.

Нагадаємо, за повідомленням джерела в Міністерстві фінансів України, на яке посилається видання "Економічна правда", 3 листопада очікується початок роботи місії Міжнародного валютного фонду в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-