НБУ обрав банки для валютних інтервенцій

НБУ обрав банки для валютних інтервенцій

Перелік
Укрінформ
Національний банк України оприлюднив перелік банків-учасників, які можуть брати участь у валютних інтервенціях.

Про це інформує прес-служба НБУ.

"Така можливість передбачена Стратегією валютних інтервенцій НБУ на 2016-2020 рр. та постановою Правління Національного банку № 397 від 28 жовтня 2016 року "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України". Учасників валютної інтервенції у формі запиту щодо найкращого курсу Національний банк обирає за єдиним та прозорим принципом - обсяг операцій з купівлі та продажу іноземної валюти з іншими учасниками міжбанківського валютного ринку та Національним банком. Кожного кварталу обираються 20 банків, які мали найбільший обсяг таких операцій у попередньому кварталі", - йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначають, що за цим принципом до участі у цій валютній інтервенції у IV кварталі 2016 року було обрано 20 банків, які у III кварталі 2016 року мали найбільші обсяги операцій з купівлі та продажу іноземної валюти з іншими учасниками міжбанківського валютного ринку та Національним банком.

До переліку банків-учасників валютної інтервенції увійшли: ПАТ "Альфа-Банк", ПАТ "Банк 3/4", ПАТ "Банк Альянс", ПАТ "Банк інвестицій та заощаджень", ПАТ "КБ "Глобус", ПАТ "Діамантбанк", ПАТ "Креді Агріколь Банк", АТ "ОТП Банк", АТ "Ощадбанк", Акціонерний банк "Південний", ПАТ КБ "Приватбанк", ПАТ "Промінвестбанк", ПАТ "ПТБ", ПАT "ПУМБ", АТ "Райффайзен Банк Аваль", ПАТ "Сбербанк", ПАТ "Сітібанк", АТ "Укрексімбанк" та АТ "УкрСиббанк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-