Заступник міністра енергетики США відвідав Хмельницьку АЕС

Заступник міністра енергетики США відвідав Хмельницьку АЕС

Укрінформ
17 жовтня з ознайомчим візитом Хмельницьку АЕС відвідали заступник міністра енергетики США Девід Молер та представники посольства США в Україні.

Як повідомляє прес-центр Енергоатому, добудова 3 та 4 енергоблоків ХАЕС, впровадження проекту «Енергетичний міст «Україна - Європейський Союз», робота енергоблоків в маневровому режимі – основні питання, які цікавили американців.

З основними виробничими показниками електростанції, найближчими планами та перспективами ознайомив американських гостей головний інженер енергетичного підприємства Віктор Макєєв.

«Серед важливих перспективних завдань, над якими сьогодні працює Енергоатом, – зазначає Макєєв, - зменшення термінів планово-попереджувального ремонту та збільшення коефіцієнта використання встановленої потужності (КВВП), який має становити не менше 80%».

Під час зустрічі з керівництвом Хмельницької АЕС представники США дізналися також про стан справ щодо спорудження нових потужностей, плани та необхідні дії стосовно впровадження проекту «Енергетичний міст «Україна - Європейський Союз».

В рамках візиту члени делегації побували на блочному щиті управління першого енергоблока та оглянули будівельні конструкції блока №3. За словами заступника міністра енергетики США Девіда Молера, під час візиту вдалося на власні очі побачити стан інфраструктури української енергетики, отримати багато корисної інформації від керівництва атомної станції, що дозволить зрозуміти, яку допомогу необхідно надати Україні для того, щоб її енергетична система була більш стійкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-