У МінАПК скаржаться на

У МінАПК скаржаться на "добровільні" перевірки ЄС - зайва трата часу й грошей

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства України порушуватиме перед Європейською комісією питання щодо доцільності існування подвійної перевірки органічної продукції з України, через яку імпортери втрачають час і гроші.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Сьогодні триває дискусія щодо доцільності існування подвійної перевірки органічної продукції з України та ще 9 країн при експорті до ЄС. Перша перевірка продукції відбувається перед перетином кордону нашими національними контролюючими органами, а потім перевірка має проводитись і в країні призначення. Ці "добровільні директиви", введені Єврокомісією, додають зайвої роботи та витрат не тільки вітчизняним експортерам, але й іноземним покупцям. Імпортери втрачають час і гроші через додаткові аналізи, а це впливає на конкурентоспроможність наших продуктів",- зазначила заступник міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Вона наголосила, що Мінагрополітики буде працювати над тим, щоб регуляторні бар’єри для імпорту української органічної продукції до країн ЄС були знижені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-