Нафта дорожчає після досягнення мінімумів з кінця вересня

Нафта дорожчає після досягнення мінімумів з кінця вересня

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок перейшли до корекційного зростання після зниження днем раніше до мінімальних відміток з кінця вересня на тлі невизначеності, що зберігається, навколо реалізації алжирських домовленостей ОПЕК з обмеження видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 0,66%, до 48,93 долара за баррель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднялася на 0,45%, до 47,07 долара за баррель. В понеділок вартість обох марок досягала мінімуму з 29 вересня, опустившись до 47,98 долара і 46,63 долара відповідно.

ОПЕК в понеділок схвалила документ, в якому викладено довгострокову стратегію картелю. Про це повідомило агентство Рейтер з посиланням на джерела. Члени організації прийшли до єдиної думки, що ОПЕК повинна повернутися до своєї ролі одиниці ринку, що управляє, і активніше передбачати зміни в попиті і пропозиції. Подібний крок довгий час відкладався картелем і був сприйнятий ринками як знак того, що ОПЕК все ж може досягти консенсусу з управління рівнем видобутку.

Видобуток нафти ОПЕК в жовтні міг досягти рекордного рівня, піднявшись до 33,82 мільйонів баррелів на добу на тлі часткового відновлення виробництва в Нігерії та Лівії і збільшення експорту в Іраку, про що свідчать дослідження Рейтер.

Наприкінці вересня ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі узгодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйонів баррелів нафти на добу, проте за конкретними лімітами для кожної з країн організації доки домовленостей немає. Остаточне рішення має бути прийняте на офіційній зустрічі ОПЕК 30 листопада у Відні.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 49,01 долара за баррель. На відкритті Brent торгувалася по 48,58 долара за баррель, що на 3 центи нижче рівня закриття торгів ($48,61).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-