Суд повторно арештував будинок і рахунки Бахматюка на 1,2 мільярда

Суд повторно арештував будинок і рахунки Бахматюка на 1,2 мільярда

Укрінформ
Печерський райсуд Києва заарештував майно Олега Бахматюка на суму 1,2 млрд гривень за позовом Національного банку України.

Про це у понеділок інформує прес-служба НБУ.

"Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України 28 жовтня 2016 року відкрив виконавче провадження за ухвалою Печерського районного суду міста Києва про накладення арешту на рухоме й нерухоме майно Олега Бахматюка, а також на його грошові кошти, розміщені на поточних рахунках ПАТ "КБ Фінансова Ініціатива" та ПАТ "ВіЕйБі Банк", - йдеться у повідомленні.

Мова йде про суму в розмірі 1,2 млрд грн за кредитною угодою ПАТ "ВіЕйБі Банк", у якій Багматюк виступив фінансовим поручителем.

"В рамках зазначеного виконавчого провадження 28 жовтня також був арештований будинок, що належить пану Бахматюку і розташований у смт. Козин Обухівського району Київської області загальною площею 1 049 кв. метрів", - зазначили в НБУ.

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва ще 25 вересня 2015 року задовольнив позов Національного банку та наклав арешт на гроші та майно, що належить Олегу Бахматюку. Однак, тоді державна виконавча служба відмовилась відкривати провадження за цим рішенням суду, посилаючись на те, що в судовій ухвалі не було вказано адресу та ідентифікаційний номер боржника.

"Відмова виконавчої служби базувалась на формальних причинах та була незаконною, оскільки Верховний Суд України на той час вже надав роз’яснення з цього приводу, з якого слідує, що вказані виконавчою службою причини відмови можуть бути встановлені самим виконавцем", - пояснив директор юридичного департаменту НБУ Олег Заморський.

Тому Національний банк знову звернувся до суду та оскаржив відмову державної виконавчої служби. У жовтні 2016 року Печерський районний суд скаргу НБУ задовольнив і зобов’язав державну виконавчу службу відкрити виконавче провадження і накласти арешт на гроші та все майно Олега Бахматюка. Що й було зроблено.

Олег Бахматюк опосередковано володіє банками "ВіЕйБі Банк" та "КБ "Фінансова Ініціатива" через ТОВ "Інвест-Сервіс" та Quickcom Limited.

Правління НБУ віднесло ПАТ "ВіЕйБі Банк" до категорії неплатоспроможних 20 листопада 2014 року, а ПАТ"КБ "Фінансова ініціатива" - 23 червня 2015 року.

Фото: Фокус

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-