Бюджет після підвищення мінімалки збалансується за рахунок детінізації – Прем’єр

Бюджет після підвищення мінімалки збалансується за рахунок детінізації – Прем’єр

Укрінформ
Державний бюджет на 2017 рік після підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн буде збалансовано за рахунок детінізації та справедливої оцінки праці українських громадян.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись із журналістами у понеділок, повідомляє Урядовий портал.

"За рахунок детінізації, за рахунок справедливої оцінки праці українських громадян, ми абсолютно повністю збалансуємо бюджет. Ми забезпечимо у бюджетній сфері оплату праці не нижче 3200 грн. Це ж саме має бути забезпечено відповідно до Закону "Про Державний бюджет", який ми направимо в парламент до другого читання", - сказав  Гройсман.

Він запевнив в тому, що бюджет буде збалансовано: «Ми закладаємо 3% економічне зростання. Дефіцит бюджету не буде перевищувати 3%".

Прем’єр-міністр наголосив, що підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн є абсолютно реальним.

"Мінімальна заробітна плата має дорівнювати в Україні не менше 3200. Це для нас є принциповим питанням, і є абсолютно реальним", - зазначив він.

Також за рахунок детінізації буде зменшена сума дефіциту Пенсійного фонду. Зараз ведуться усі розрахунки, зазначив Глава уряду.

Прем’єр-міністр також зазначив, що підвищення мінімальної заробітної плати не потребуватиме додаткової емісії грошей. "Нічого подібного і бути не може. У нас є маса коштів у бюджеті, економіці. У рамках цієї маси відбудеться початок справедливої оцінки праці українців. Вперше за 25 років 3200 - мінімальний прожитковий  мінімум і йому буде дорівнювати мінімальна заробітна плата. Це означає, що люди почнуть виходити за межі бідності, в якій вони десятки років знаходилися".

Глава уряду також зазначив, що з 3200 грн мають бути сплачені усі податки. Працівник разом із заробітною платнею має отримати від роботодавця у тому числі відрахування до Пенсійного фонду. Таким чином, після виходу на пенсію, працівник отримає "нормальну, а не жалюгідну пенсію".

Він зазначив, що уряд працював над рішенням про підвищення мінімальної заробітної плати до 3200грн не один місяць. Станом на 15 вересня, коли уряд подавав до парламенту проект бюджету, відповідних рішень ще не було, тому закладався показник мінімальної заробітної плати на рівні 1600-1700 грн.

"Це абсолютно нормальний розрахований крок. До другого читання ці пропозиції будуть враховані у проекті Бюджету", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-