Кабмін визначив ступені ризиків для посередників, які працевлаштовують українців за кордоном

Кабмін визначив ступені ризиків для посередників, які працевлаштовують українців за кордоном

Укрінформ
Кабінет Міністрів своєю постановою визначив та затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Про це повідомляє сайт Мінсоцполітики.

«Кабінет міністрів своєю постановою затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством соціальної політики», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Мінсоцполітики, згідно з прийнятим 26 жовтня 2016 року на засіданні уряду рішенням, для кожного суб'єкта господарювання у цій сфері буде визначено один із трьох ступенів ризику: високий, середній або незначний, залежно від строку провадження діяльності, кількості працевлаштованих за кордоном осіб, наявності обгрунтованих скарг на діяльність таких посередників та інших критеріїв.

«Посередники з високим ступенем ризику перевірятимуться органом державного нагляду не частіше, ніж раз на два роки, із середнім ступенем ризику - раз на три роки, із незначним ступенем ризику - раз на п'ять років, що зменшує навантаження на суб'єктів господарювання з одночасним підвищенням загальної ефективності державного нагляду у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном», - уточнюється у повідомленні.

У Мінсоцполітики наголошують, що проект акта було розроблено з метою підвищення ефективності державного нагляду у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-