Данилюк сказав, за рахунок чого підвищать зарплати

Данилюк сказав, за рахунок чого підвищать зарплати

Укрінформ
Підвищення мінімальних зарплат не передбачає додаткових видатків з бюджету на 2017 рік. 

Про це сказав міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі 112 каналу, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Рішення стосовно збільшення рівня заробітних плат є збалансованим. Додаткових видатків з бюджету не передбачається. Воно фінансується за рахунок того, що частина заробітних плат виходить з тіні і на ці зарплати будуть сплачені додаткові податки, за рахунок яких будуть підвищені мінімальні зарплати для тих, хто зараз отримує менше, ніж 3 тис. 200 грн, а також для лікарів і вчителів, які через збільшення єдиної тарифної сітки також будуть отримувати трохи більші зарплати, ніж передбачалося в проекті бюджету на 2017 рік", - сказав Данилюк.

Він додав, що хоч минулорічний досвід детінізації заробітних плат не приніс бажаного ефекту, цьогоріч Мінфін все ж сподівається на збільшення заробітних плат ще й за рахунок детінізації. 

"Це збалансоване рішення, ми все прорахували, ми підійшли досить консервативно, розуміючи, що гроші з детінізації не завжди стовідсотково ефективні. Ми вже переконалися в цьому, аналізуючи ефект від зниження єдиного соціального внеску, який був зменшений вдвічі в минулому році. На жаль, це не призвело до того ефекту детінізації, якого ми очікували, але все-таки певний ефект був", - пояснив Данилюк.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-