Французька компанія постачатиме газ напряму українським споживачам

Французька компанія постачатиме газ напряму українським споживачам

Укрінформ
Український оператор газотранспортної системи ПАТ «Укртрансгаз», компанія Engie (Франція) та її дочірня компанія в Україні ТОВ «Енжі Енержи Менеджмент Юкрейн» підписали договори на транспортування та зберігання природного газу. 

Про це інформує прес-служба ПАТ «Укртрансгаз». 

«У рамках економічного форуму Україна-Франція відбулось підписання договорів на транспортування та зберігання природного газу між українським оператором ПАТ «Укртрансгаз» і компанією Engie (Франція) та її дочірньою компанією в Україні ТОВ «Енжі Енержи Менеджмент Юкрейн». Engie є однією з найбільших енергетичних компаній Європи з річним оборотом близько 70 млрд євро, а в останній рік, після того як Україна розпочала активне постачання газу з країн ЄС, є одним із основних продавців газу НАК «Нафтогаз України» та іншим українським трейдерам», - йдеться у повідомленні. 

Підписання даних рамкових угод дозволить Engie самостійно постачати блакитне паливо в Україну з можливістю подальших прямих продажів українським трейдерам та споживачам. Нещодавно Engie відкрила в Україні свою дочірню компанію, завданням якої буде розвиток бізнесу материнської компанії на українському ринку. 

«Завдяки реформі Нафтогазу нам вдалося повернути довіру європейців до українського ринку. Це перша компанія з ЄС, яка вирішила зберігати газ в українських підземних сховищах», - прокоментував подію голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. 

За інформацією Нафтогазу, французька компанія уже продала в Україні 3,5 млрд кубометрів газу. 

«Маємо нового потужного конкурента. Кажуть, що інтереси газом не обмежуються, бо ж ENGIE також сильний гравець на ринку електроенергії», - зазначили у Нафтогазі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-