Ощадбанк оштрафували за маніпуляції з цінними паперами

Ощадбанк оштрафували за маніпуляції з цінними паперами

Укрінформ
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку оштрафувала "Ощадний банк України" за маніпулювання цінами облігацій внутрішньої державної позики на фондовому ринку.

Про це повідомили в прес-службі НКЦПФР.

"За встановленими фактами маніпулювання цінами застосувати до ПАТ "Держаний Ощадний банк України" фінансову санкцію у вигляді штрафу в розмірі 170 000 грн", - йдеться у рішенні комісії.

Зазначається, що НКЦПФР розглянула справи щодо маніпулювання на фондовому ринку цінами ОВДП торговцем цінними паперами - ПАТ "Ощадбанк".

За результатами аналізу договорів купівлі-продажу ОВДП, наявних в комісії адміністративних даних щодо здійснення діяльності організаторами торгівлі, та інформації, отриманої від інших державних органів, були встановлені факти маніпулювання "Ощадбанком" цінами ОВДП протягом торговельних сесій 15 травня 2014 року, 29 вересня 2014 року та 18 листопада 2014 року.

Окремі операції купівлі-продажу ОВДП, які укладались за участю ПАТ "Ощадбанк", мали ознаки маніпулювання ціною: угоди укладались неодноразово протягом одного дня, з незначною різницею в хвилини; на однакову кількість цінних паперів, на кінець торгового дня власник цінних паперів (ПАТ "Ощадбанк") не змінювався. 

"Все це свідчить про відсутність очевидного економічного сенсу в таких операціях з боку торговця цінними паперами ПАТ "Ощадбанк". За результатами зазначених операцій штучно формувався біржовий курс на ОВДП", - наголосили в НКЦПФР.

За результатом розгляду всіх справ у комплексі було прийнято рішення об’єднати їх в одне провадження і за встановленими фактами маніпулювання цінами застосувати до ПАТ "Держаний Ощадний банк України" фінансову санкцію у вигляді штрафу в розмірі 170 000 грн.

Зі свого боку "Ощадний банк України" заявляє, що рішення НКЦПФР щодо дій банку на ринку ОВДП є незаконним

(http://www.oschadbank.ua/ua/press-service/news/4336289/).

"З цього приводу банком вже направлено до НКЦПФР адміністративну скаргу. У разі її відхилення банк ініціюватиме захист власних інтересів у суді", - наголосили в "Ощадбанку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-