Скільки українців «повністю довіряє» Гонтаревій

Скільки українців «повністю довіряє» Гонтаревій

Опитування
Укрінформ
Якщо Національному банку України довіряють лише 12% населення країни, то його голові - лише 6%.

Це засвідчують результати моніторингових опитувань населення України, проведені Центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень (УІСД) ім. Олександра Яременка, повідомив директор Центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук.

"Рівень довіри до очільниці Національного банку Валерії Гонтаревої ще гірший, ніж до НБУ. Ми бачимо, що вона як особистість не витягує Національний банк з прірви негативних відгуків і оцінок. Опитування засвідчує, що лише 7% не знають, хто очолює Національний банк. Довіряє повністю голові Національного банку всього 1%, "скоріше довіряє" - 5%. Ми маємо негативний баланс довіри до неї - "мінус" 77%. Ми бачимо, що особисто Валерії Гонтаревій як банкіру довірили б свої гроші менше 4% населення. І ми бачимо, що вимогу відставки Гонтаревої з посади голови НБУ підтримали б майже 70% населення країни", - сказав Дмитрук.

Моніторингове опитування населення України проводилося Центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка спільно з відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України. Воно проведене 20-24 жовтня 2016 року в усіх областях України (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і АР Крим). Всього опитано 1500 респондентів. Рівень похибки - від 1,5 до 2,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-