Порошенко каже, що податківцям буде важче

Порошенко каже, що податківцям буде важче "дотягнутися" до платників

Укрінформ
Державні податкові інспекції на рівні районів мають перетворитися на центри з надання інформаційних послуг, а "каральні функції" податкової залишаться лише в на рівні області.

Про це заявив у вівторок Президент України Петро Порошенко під час відкриття засідання Національної ради реформ, на якому буде обговорено реформу податкової системи, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"А в що ж перетворюються податкові інспекції на рівні районів? Я щиро в це вірю, буду прикладати зусилля, вони перетворюються в консультаційні центри. Коли людям щось незрозуміло - от як зараз, коли вони заповнюють електронні декларації, консультаційних центрів немає і питати немає в кого - то на рівні районної податкової інспекції вони зможуть прийти і отримати відповідну консультацію", - заявив Порошенко. 

При цьому, усі "каральні" функції мають бути сконцентровані на рівні області: "Для того, щоб їм дуже далеко було тягнутися до району і перешкоджати діяльності наших підприємців".

За словами Порошенка, в Європі підприємці по 20 років працюють без перевірок, якщо вони не потрапляють в зону ризику, а в Україні обов'язковим було проведення постійних перевірок фіскальною службою.

Глава держави також зауважив, що функціонування електронного кабінету платника податку дозволяє взагалі не бачити податкового інспектора.

"Електронний кабінет платника податків - це абсолютно нова інституція, яка кардинально змінює не лише обличчя податкової або фіскальної служби, а кардинально змінює обличчя держави. І я думаю, що це надзвичайно важливо", - заявив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-