Гонтарева запевняє, що 38 мільярдів від НБУ на курс гривні не вплинуть

Гонтарева запевняє, що 38 мільярдів від НБУ на курс гривні не вплинуть

Укрінформ
Рада Національного банку затвердила розподіл прибутку та річну консолідовану звітність центрального банку за 2015 рік, що зробить можливим нарешті перерахувати частину прибутку регулятора у розмірі 38,164 млрд грн до держбюджету України.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі НБУ.

"Члени Ради затвердили річну консолідовану звітність центрального банку за 2015 рік та розподіл прибутку центрального банку", - йдеться у повідомленні.

За словами голови НБУ Валерії Гонтаревої, сьогоднішнє рішення уможливить перерахування частини прибутку НБУ, а саме 38,164 млрд грн, до державного бюджету України.

"Водночас зауважу, що ця сума буде перерахована кількома траншами, узгодженими з Міністерством фінансів, щоб це не мало впливу на цінову стабільність в країні", - зауважила Гонтарева.

Як повідомляв Укрінформ, НБУ досі не перерахував у держбюджет прибуток за 2015 рік, оскільки для цього було необхідно сформувати Раду НБУ, яка мала затвердити фінансову звітність Національного банку.

Президент України 24 жовтня призначив Богдана Данилишина та Василя Фурмана членами Ради Національного банку, що відкрило можливість для її роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-