Турецьке держагентство втілило в Україні проектів на $32 млн

Турецьке держагентство втілило в Україні проектів на $32 млн

Укрінформ
Турецьке держагентство за 19 років роботи в Україні реалізувало проектів на мільйони доларів і було змушене закрити свій офіс в Криму, звідки в 1997 році починало свою діяльність.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив Голова департаменту балканських країн та країн Східної Європи Турецького агентства зі співпраці та координації (ТІКА) при Раді Міністрів Республіки Туреччина Махмут Чевік.

«Звичайно, Туреччина не визнає анексію Криму і бачить півострів виключно у складі України, як її територіальну частину. На даний момент офіс в Криму числиться номінально. Зараз реалізацією проектів на всій території України займається офіс, який знаходиться в Києві (відкритий в 2013 році - ред.)», - повідомив Чевік.

За його словами, ТІКА реалізує проекти у різних сферах, серед яких лідирують медицина і освіта.

«Проекти ТІКА націлені на розвиток двосторонніх проектів між державами, ми плануємо продовжувати нашу діяльність у цій сфері. Свої проекти TIKA реалізує в координації з українськими держструктурами, на основі їх запитів. На даний момент, в основному приходять запити у сферах освіти та охорони здоров'я. В основному це підтримка шкіл та закладів охорони здоров'я, зокрема їх ремонт, поповнення нестачі обладнання в лікарнях. Також це наукова діяльність», - пояснив Чевік.

За даними тимчасового повіреного у справах посольства Республіки Туреччина в Україні Озгюна Талу, точна сума, реалізована ТІКА в українських проектах, становить 32 мільйона доларів.

«Туреччина підтримує Україну на її нелегкому шляху. Для нас важливо, щоб Україна була сильною державою. Ми підтримуємо територіальну цілісність України і намагаємося допомагати у багатьох сферах... TIKA працює в Україні з 1997 року. І за ці роки, до сьогоднішнього дня, здійснено проектів на 32 мільйони доларів», - уточнив дипломат.

Як відомо, Турецьке агентство зі співпраці і координації (TIKA) при Раді Міністрів Республіки Туреччина - державна установа, яка здійснює діяльність у сфері міжнародної технічної допомоги. TIKA працює у 100 країнах світу, реалізуючи проекти через координаційні офіси. В Україні одними з останніх реалізованих проектів є відкриття центру кримськотатарської мови і літератури та лабораторії сучасних технологій усного перекладу в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, обладнання мультимедійного класу для проведення міжнародних інтернет-конференцій, презентацій та створення бази для дистанційного навчання дипломатів і держслужбовців на базі Дипломатичної академії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-