Кутовий пояснив, чому Європа

Кутовий пояснив, чому Європа "опирається" українським аграріям

Укрінформ
Українська сільськогосподарська продукція дуже конкурентоздатна на ринку Європейського союзу, тому Європа ставить максимум бар’єрів, щоб українську продукцію туди не пустити.

Про це на телеканалі ICTV заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий, інформує прес-служба Мінагропроду.

«Наша продукція в Європі занадто конкурентоздатна. Собівартість виробництва цієї продукції дуже низька. Тому Європа дійсно ставить максимум бар’єрів, щоб українську продукцію туди не пустити», - зазначив Кутовий.

Так, за словами міністра, курятина та яйця з України нижчі за собівартістю, але нічим не поступаються за якістю європейським. «Тому Європа і закриває свої ринки. Там, де можна ці ринки посунути, нам це вдається», - говорить міністр.

Як повідомлялося, питання щодо збільшення квот на аграрну продукцію, яка поставляється на ринок ЄС, активно обговорювалося міністром під час щорічного аграрного діалогу Україна-ЄС 22-23 червня у Брюсселі та мало продовження у технічному опрацюванні сторонами. Наприкінці вересня Європейський Союз пішов на перший крок збільшення квот для сільськогосподарських виробників України. Про це, зокрема, заявила Європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом. Згідно з прийнятим рішенням українські виробники сільськогосподарських товарів отримають додаткові квоти на кукурудзу, пшеницю, мед, крупи, оброблені томати, всього на $195 950 000.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-