Ціни на нафту тримаються в межах $50 за барель

Ціни на нафту тримаються в межах $50 за барель

Укрінформ
Нафта впала в ціні у вівторок, а інвестори стежать за тим, як посилення долара вдарило по попиту, і оцінюють ымовірність, що члени ОПЕК і Росія вироблять остаточний і здійсненний план зі скорочення обсягів виробництва.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням у грудні впали в ціні на 0,12% до $50,46 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent з поставкою в грудні знизилася на 0,25% до $51,33 за барель.

Сьогодні Американський інститут нафти опублікує оцінки запасів сирої нафти і нафтопродуктів у США минулого тижня, а в середу з'являться аналогічні дані від Міністерства енергетики США, за якими інвестори стежать з великою увагою.

Учора американська нафта впала в ціні, після того як Ірак попросив звільнити його від участі в угоді по заморожуванню обсягів виробництва, що розробляється Організацією країн - експортерів нафти.

ОПЕК збереться 30 листопада, щоб обговорити подробиці угоди із заморожування світового обсягу виробництва. Ірак посідає в ОПЕК друге місце за обсягами виробництва після Саудівської Аравії. Росія також заявила, що підтримає угоду і зараз опрацьовує з ОПЕК умови заморожування свого обсягу видобутку.

У ході переговорів в Алжирі минулого місяця ОПЕК домовилася скоротити обсяг виробництва до 32,5-33,0 млн барелів нафти на день.

Тим не менше, ринкові аналітики сумніваються в перспективах угоди через невизначеність щодо  того, як воно буде впроваджуватися.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,38 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 51,42 долара за барель, що на 4 центи нижче рівня закриття торгів ($51,46).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-