Гонтарева вважає реалістичним курс гривні, закладений у бюджеті на 2017 рік

Гонтарева вважає реалістичним курс гривні, закладений у бюджеті на 2017 рік

Укрінформ
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева вважає курс гривні 27,2 грн/дол., закладений у держбюджеті на 2017 рік, реалістичним. 

Про це вона заявила в ефірі телеканалу ICTV

"Курс, закладений в бюджет, реалістичний. Але хочу додати, що Україна перейшла на гнучке курсоутворення. Це говорить про те, що ми давно повинні перестати піклуватися про курс. Треба точно дивитися на показники інфляції. Курс валюти залежить від стану нашого платіжного балансу. Курс – це дзеркало всього, що відбувається в нашій економіці. Весь світ бачить, що ми живемо в стабільній макроекономічній ситуації", - зазначила вона.

Водночас на запитання про те, чи можливий варіант, що до кінця року Україна отримає нижчий курс, ніж запланований, Гонтарева відповіла, що така ситуація може бути.

Вона нагадала, що з початку цього року інфляція на сьогоднішній день склала 6,5%, а прогноз НБУ на 2016 рік – 12%. "Чому 12%? Тому що регульовані тарифи зараз підвищуються. Це все враховано в прогнозі. Я впевнена, що до кінця року ми досягнемо 12% рівня інфляції – це буде величезна перемога. На наступний рік ми плануємо 8%", - додала голова НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-