Казахстан хоче заборонити «агресивні» і «сексуальні» іграшки

Казахстан хоче заборонити «агресивні» і «сексуальні» іграшки

Укрінформ
Казахстан запропонував ввести в технічний регламент Євразес «Про безпеку іграшок» норму про те, що вони повинні обов'язково проходити психолого-педагогічну експертизу.

Як повідомляє Радіо Свобода, якщо з'ясується, що вони «провокують на агресивні дії», «викликають прояв жорстокості», «пов'язані з аморальністю і насильством» або викликають нездоровий інтерес до сексуальних проблем», їх продаж буде заборонено.

Якщо норма буде прийнята, всі іграшки, які ввозяться на територію країн-учасниць ЄврАзЕс, зможуть надійти в продаж лише за умови «відповідності критеріям психолого-педагогічної безпеки».

Під заборону можуть потрапити іграшки: які провокують ігрові сюжети, пов'язані з аморальністю і насильством», викликають «нездоровий інтерес до сексуальних проблем», ті, які провокують на «зневажливе або негативне ставлення до расових особливостей і фізичних недоліків людей».

До 30 листопада проект поправок в технічний регламент про безпеку дитячих іграшок буде проходити процедуру публічного обговорення. Якщо він буде прийнятий, то кожній країні (Росії, Казахстану, Білорусі, Таджикистану, Узбекистану та Киргизстану) необхідно буде вносити зміни в національне законодавство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-