У НБУ анонсували нові арешти у справі

У НБУ анонсували нові арешти у справі "Михайлівського"

Укрінформ
Національний банк України вживає необхідних дій для покарання екс-менеджменту збанкрутілого банку "Михайлівський". Зокрема, припускають нові затримання.

Про це у своїй колонці на Економічній правді розповіла в.о.заступника голови НБУ Катерина Рожкова. 

"Як ви знаєте, зараз Ігор Дорошенко (екс-глава правління банку "Михайлівський", - ред.) перебуває під вартою. Йому ще має скласти компанію й акціонер банку, який довів банк до банкрутства, свідомо вводив в оману НБУ, підписуючи гарантії та Програму фінансового оздоровлення банку, а сам тим часом спонукав менеджмент до вчинення шахрайських дій", - повідомила Рожкова.

"Ми робимо все можливе, щоб вони понесли справедливе покарання", - запевнила також заступниця Гонтаревої.

Як повідомлялося раніше, НБУ повідомив про прийняте рішення щодо віднесення банку "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних за проведені банком сумнівні операції з депозитами фізичних осіб 23 травня 2016 року. За інформацією НБУ, банк був проблемним з 23 грудня 2015 року і вів роботу з НБУ щодо врегулювання ситуації.

20 травня голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко залишив посаду. Цього ж дня банк під прикриттям технічного збою обмежив доступ куратора до бази даних та провів низку сумнівних операцій за вкладами фізосіб, збільшивши навантаження на Фонд гарантування на 1 млрд грн - до 2,6 млрд грн.

Згодом власник банку Віктор Поліщук, якому також належить мережа магазинів побутової техніки "Ельдорадо", повідомив, що за кілька днів до визнання банку "Михайлівський" неспроможним, продав свою частку в капіталі банку групі інвесторів - фізичних осіб.

Банк "Михайлівський" працював на ринку України з 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-