НАЗК  призначило адміністратора реєстру е-декларацій

НАЗК призначило адміністратора реєстру е-декларацій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції ухвалило рішення визначити адміністратором реєстру е-декларацій державне підприємство у структурі Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації  "Українські спеціальні системи".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення на засіданні у четвер проголосувало три члени НАЗК з чотирьох, проти висловився член НАЗК Руслан Рябошапка.

Під час обговорення цього питання порядку денного він нагадав, що ДП "УСС" видало електронний ключ на його ім'я, який було використано для подачі фальшивої е-декларації і компрометації системи е-декларування взагалі, а також що це підприємство мало технічні проблеми з енергозабезпеченням серверів, на яких розміщено реєстр.

Водночас присутні на засіданні народні депутати наполягали на необхідності визначення адміністратора реєстру, який нестиме юридичну відповідальність за внесення змін до програмного забезпечення системи е-декларування.

"Це дуже важливо, тому що ми знаємо, що адміністратора поки що немає, а саме він має вносити до реєстру всі зміни до технічної форми е-декларації. Нам Держспецзв'язок пообіцяв, що коли буде адміністратор, помилки у програмному забезпеченні виправлять за один-два дні", - аргументував нардеп Юрій Дерев'янко.

Після голосування за відповідне рішення члени НАЗК уповноважили голову Нацагентства Наталію Корчак підписати договір  ДП "УСС" на надання відповідних послуг вартістю 150 тисяч гривень до кінця бюджетного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-