Нафтогаз: газ людям продають монополії Фірташа - що буде з ціною з 1 квітня?

Нафтогаз: газ людям продають монополії Фірташа - що буде з ціною з 1 квітня?

Укрінформ
Монополія на постачання газу населенню облгазами є проблемою, що не дозволяє перейти до повної лібералізації ринку з 1 квітня 2017 року.

Про це на прес-конференції розповів головний комерційний директор НАК «Нафтогазу України» Юрій Вітренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо хтось хоче продавати газ за ціною нижчою, хай продає. Ціна, яку встановив Кабмін, не є ринковою, вона є занизькою. Вона не є такою, за якою комерційний постачальник без спеціальних зобов’язань з боку держави захотів би продавати газ населенню. Зобов’язання Нафтогазу, покладені урядом, говорять: «Якщо ніхто не хоче, то хай хоч хтось продає». Меморандум МВФ говорить, що з 1 квітня ми маємо повністю лібералізувати постачання газу населенню. Але що тоді буде з ціною?», - сказав Вітренко.

Він підкреслив, що монополія на постачання газу належить насправді не Нафтогазу, а облгазам, власником яких є олігарх Дмитро Фірташ.

«Ми не постачаємо газ населенню. Це роблять облгази. Якщо не буде ніякого державного регулювання, то облгаз може захотіти продавати газ за ціною 1000 дол. Якщо немає альтернативи, то що робитимуть бабці у селі? Така проблема є, ми її давно озвучували», - наголосив комерційний директор Нафтогазу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-