Підрозділ General Electric допоможе модернізувати українські АЕС

Підрозділ General Electric допоможе модернізувати українські АЕС

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" та польська компанія GE Power підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розширення співробітництва у сфері модернізації обладнання машинних залів українських АЕС. 

Документ було підписано президентом "Енергоатом" Юрієм Недашковським та віце-президентом GE Power Sp.z.o.o. Робертом Бутцке, повідомляє прес-служба української компанії. 

Меморандум передбачає співпрацю між компаніями в напрямку збільшення вихідної потужності генераторів енергоблоків українських АЕС, підвищення їх ефективності та безпеки шляхом модернізації обладнання машинного залу. Метою меморандуму також є поглиблення співпраці в сфері довгострокового сервісного обслуговування обладнання, вже встановленого на АЕС, та виконання проектів, заснованих на використанні сучасних технічних рішень і фінансових інструментів.

«Ми співпрацюємо з Енергоатомом з початку 1990-х років - раніше ми приїздили до вас як представники підрозділу французької компанії Alstom, але глобалізація триває, і зараз ми вже стали частиною американської корпорації General Electric. Переконаний, що наше співробітництво поглиблюватиметься не лише за існуючими напрямками, але й пошириться на нові області кооперації», - зазначив Бутцке.

При цьому, як заявив Недашковський, співпраця між GE Power та "Енергоатомом" має великий потенціал для спільної роботи як за напрямком сервісного обслуговування генераторів, модернізованих за технологією Alstom, так і за новими проектами з удосконалення електротехнічного обладнання українських атомних станцій.

"Для Енергоатома цей напрямок є дуже актуальним, особливо з огляду на реалізацію в компанії програм з підвищення ефективності та надійності енергоблоків АЕС", - зазначив президент Енергоатому.

Нагадаємо, французька компанія Alstom Power (з листопада 2015 року Alstom Power увійшла до складу американської компанії GE Power) у 2008 році виконала модернізацію статорів генераторів блоків-мільйонників РАЕС та ЮУАЕС. Обладнання Alstom також використовувалось у роботах з реконструкції ВРП-750 на Рівненській АЕС.

Корпорація General Electric, до складу якої входить GE Power, є одним зі світових лідерів у розробці реакторних технологій, виготовленні та модернізації електротехнічного обладнання для АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-