Гройсман обіцяє оборонним і аграрним розробникам значні кошти

Гройсман обіцяє оборонним і аграрним розробникам значні кошти

Укрінформ
Уряд зацікавлений у появі нових розробок в оборонній, агропромисловій та інших сферах, тому планує інвестувати у них великі кошти.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив журналістам під час відвідання ІХ Міжнародної виставки «LABComplEX. Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. HI-TECH та PHARMATechExpo» у виставковому комплексі «КиївЕкспоПлаза», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В оборонну сферу ми вже інвестуємо, а що стосується розробок, то ми підвищимо на наступний рік фінансування саме цих розробок для вчених, молодих вчених. Я переконаний, що через програми стимулювання, в тому числі через підтримку агропромислового комплексу, ми зможемо підняти сільгосптехніку українську. І це абсолютно реально», - сказав Гройсман.

На його переконання, в умовах військові агресії з боку Росії Україна має бути достатньо інноваційно розвиненою, виробляти нові види озброєння та військового обладнання, яке дозволить не тільки захищати суверенітет та територіальну цілісність нашої країни, а головне - зберігати життя наших військовослужбовців.

Відповідаючи на запитання щодо конкретної суми коштів, які уряд готовий вкласти у підтримку цих розробок, він сказав: «В оборонній сфері це мають бути сотні мільйонів, які ми можемо направити (на фінансування - ред.). Що стосується підтримки агропромислового комплексу, то ми сьогодні передбачаємо 5,5 млрд грн на підтримку невеликих господарств, але наше завдання - щоб ця підтримка позитивно вплинула на розвиток машинобудування».

Прем'єр наголосив, це не всі сфери розвитку, яким сприятиме уряд. Зокрема, нині варто звернути увагу на вагонобудування, сферу видобутку біогазу, медицину, машинобудування.

«Нам треба відійти від того, що ми виробили сировину і продаємо її за кордон, а потім за кордоном купуємо готову продукцію. Треба виготовити сировину, виготовити продукцію в Україні, якщо є компетенції та знання, як зробити це самостійно. Якщо чогось не вистачає, ми можемо робити це в кооперації з нашими закордонними партнерами», - додав Прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-