У Нацкомфінпослуг розповіли про приріст капіталу кредитних спілок

У Нацкомфінпослуг розповіли про приріст капіталу кредитних спілок

Укрінформ
Приріст капіталу кредитних спілок України цьогоріч становить близько 14%.

Про це заявив у середу заступник директора департаменту Нацкомфінпослуг Ігор Невінчаний на прес-конференції в Укрінформі.

“Незважаючи на ті проблеми, які є на сьогоднішній день, з яких ми намагаємося знайти вихід, ми бачимо позитивні зміни. Можна сміливо сказати, що перша половина 2016 року показала нам позитивний тренд. Відбулися зміни у капіталі кредитних спілок, приріст склав близько 14%. Змінилися якісні показники у структурі кредитного портфелю. Структура кредитів, які прострочені або не повернені скоротилася на 17%”, - сказав Невінчаний.

Водночас, за його словами, почали реєструватися нові кредитні спілки.

“Це означає, що ринок оживляється. З’являється інтерес у громадян, бо це є одним із альтернативних джерел фінансування попиту громадян, які знаходяться у сільській місцевості, альтернатива банківському сектору економіки. Тобто у нас майже вдвічі зросли заявки на те, щоб внести кредитну спілку до реєстру фінансових установ”, - зауважив Невінчаний.

Представник Нацкомфінпослуг також відзначив важливість участі у розвитку цього ринку проектів міжнародно-технічної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-