Звіт уряду за півроку: Гройсман каже, у цифрах помітне зростання

Звіт уряду за півроку: Гройсман каже, у цифрах помітне зростання

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабінету міністрів у середу представив звіт уряду за II-ІІІ квартали 2016 року.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Глава уряду підкреслив, що сьогодні в Україні спостерігається економічне зростання.

Зокрема, за статистичними показниками, обсяги промислового виробництва в Україні зросли на 2% після тривалого періоду падіння, індекс будівельної продукції – на 11,9%, уповільнення інфляційних процесів: за дев’ять місяців 2016 року – 6,4% порівняно із 43,3% за 2015 року.

Середньомісячна заробітна плата у січні-серпні 2016 року зросла на 24,4% і становить 4944 гривень.

Спостерігається також зростання обсягу залучення інвестицій - понад $2,5 млрд, що на 19% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

"Я говорю про це як про ознаки. Ми маємо сьогодні позитивні сигнали, але позитивні сигнали мають відчуватися у кожній українській родині. Можливо, у цифрах ми бачимо мінімізацію негативних впливів, але я би дуже хотів, щоб кожна українська родина відчула, що насправді ситуація змінюється, є більше роботи, заробітної плати, економіка зростає", - наголосив Гройсман.

Прем’єр-міністр закликав членів Кабінету міністрів посилити роботу щодо виконання Плану дій уряду.

"Ми маємо певне економічне зростання, але наших завдань два: пришвидшити його темпи і зробити все для того, щоб люди відчули результати цього зростання", - зазначив Гройсман.

Він нагадав, що після формування нового Кабміну був напрацьований План антикризових дій уряду.

Гройсман наголосив, що одним з найважливіших пріоритетів для уряду є розвиток національної економіки, звідки можливо реінвестувати ресурси в якість життя українських громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-