Уряд схвалив нову стартову ціну продажу ОПЗ

Уряд схвалив нову стартову ціну продажу ОПЗ

Укрінформ
Кабмін затвердив умови повторного конкурсу з продажу 99,567% акцій ОПЗ і стартову ціну на рівні 5,16 млрд грн. Однією з умов продажу є зобов’язання покупця погасити газові борги заводу, що додатково підвищить вартість об`єкту.

Про це на засіданні уряду заявив голова Фонду Держмайна Ігор Білоус, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Фондом держаймайна було підготовлено до продажу за конкурсом пакету акцій 99,567% статутного капіталу АТ "ОПЗ". Конкурсна комісія пропонує визначити стартову ціну АТ "ОПЗ" у розмірі 5,16 млрд грн. Конкурс пропонується визнати недійсним, якщо заяву подадуть менш ніж два учасники, або не подасть жоден учасник, який не є резидентом. У нас є більше п’яти учасників, що мають інтерес до цього заводу", - сказав Білоус.

За його словами, строки продажу продовжать до 7 січня 2017 року.

"Всі умови залишися без змін у редакції від 18 травня. Було додано лише одну нову вимогу: забезпечити погашення простроченої заборгованості перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ, який НАК постачає заводу до кінця грудня 2016 року", - сказав глава ФДМУ.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, у свою чергу, наголосив, що важливим є збереження умови розкриття кінцевого бенефіціара.

Нагадаємо, станом на 19 жовтня офіційний курс національної валюти до долара США становить 25.6630 грн/дол. Таким чином, заявлена урядом стартова вартість підприємства (без боргів за газ) становить близько $200 млн.

На сьогодні борг ОПЗ за газ становить $251 млн— це борг, підтверджений Стокгольмським арбітражем, плюс $32 млн — борги перед банками й трейдерами за газ.

Таким чином, сукупно початкова ціна підприємства для інвестора може становити близько $500 млн.

Як відомо, конкурс з продажу Одеського припортового заводу у серпні не відбувся через відсутність заявок. Тоді ФДМУ оцінював ринкову вартість ОПЗ в $400-450 млн. Пізніше йшлося про необхідність знизити стартову ціну підприємства до $200 млн. А у вересні у Фонді заявили, що стартова ціна ОПЗ має бути не більше $150 мільйонів.

Одеський припортовий завод – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-