Кредитні спілки заявляють, що їм стало легше працювати

Кредитні спілки заявляють, що їм стало легше працювати

Укрінформ
Останнім часом законодавство України та ставлення державних органів до кредитних спілок стали більш лояльними.

Про це заявив президент Національної асоціації кредитних спілок України Петро Козинець на прес-конференції в Укрінформі.

"Останніми місяцями ми бачимо певну зміну відношення до кредитних спілок з боку державних органів. Ми зараз бачимо позитивне зрушення у плані законодавства, більш лояльного до кредитних спілок. Тому сьогодні ми маємо впевненість і оптимізм, що кредитні спілки України у найближчі роки займуть гідне місце і в економіці держави, і в покращенні добробуту наших громадян", - сказав Козинець.

За його словами, наразі кредитні спілки розвиваються у 105 країнах світу. Так, у США та Канаді близько 50% дорослого населення є членами кредитних спілок. "Мова не йде про долю капіталу у кредитних спілках, тому що ми завжди говорили, що кредитні спілки ніколи не були реальним конкурентом банків, бо у нас інша ніша. Кредитна спілка - це організація не для прибутку, а для надання послуг", - зауважив він.

Козинець також поінформував, що нині членами кредитних спілок України є близько 700 тис. громадян.

"Треба відверто сказати, що зараз не найкращі часи для української кооперації. Якщо порівняти цифри, то у 2008-2009 роках в українських кредитних спілках було більше 2 млн громадян. По активам кредитних спілок ми практично йшли на рівні Великої Британії. Сьогодні інші показники, але ми віримо у те, що ренесанс розвитку кредитної кооперації, якщо не у цьому році, то в наступному однозначно почнеться", - наголосив президент НАКСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-