Гройсман каже, що митних платежів побільшало на 8,5 мільярда

Гройсман каже, що митних платежів побільшало на 8,5 мільярда

Укрінформ
Сплати зборів на митниці зросли на 17% або 8,5 млрд грн. Уряд вважає абсолютно реальним досягнення збільшення показників до 20%. 

Про це в середу на засіданні уряду сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми створили спільно з американськими партнерами план дій щодо реформування митниці. Йдеться про перезавантаження людей шляхом публічного відбору, перезавантаження внутрішньої безпеки, про запровадження технічних засобів, що не дадуть можливість нам нести ті втрати, що були започатковані у різні часи, коли мільярди гривень (проходили — Ред.) повз бюджет. Ми маємо зростання 17% або 8,5 млрд грн сплати до бюджету», - сказав Прем’єр-міністр.

На його думку, показник зростання у 20% є абсолютно реальним. «При системних реформах ситуація буде кардинально змінена», - підкреслив Прем'єр.

Він назвав основні завдання реформування митниці: оперативне наведення порядку, знищення корупційних схем та повномасштабні реформи.

«Українська митниця має бути настільки надійна, що будь-яка контрабанда або сірий імпорт не пройшли б повз увагу правоохоронців. Ми створили сервіс єдиного вікна, де можна обслуговувати бізнес, не відправляючи його по різним структурам. Ми запровадили для контролю і моніторингу митні сотні, які уже мають певні напрацювання. Ми змінили підходи до визначення митної вартості», - вважає глава уряду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-