Кубів знає, як здолати дефіцит курятини

Кубів знає, як здолати дефіцит курятини

Укрінформ
Урегулювати ціни на м’ясну продукцію, зокрема курятину, можна лише створенням умов для розвитку галузі.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі розповів перший віце-прем’єр міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Зокрема, урядовець відреагував на тенденцію підвищення цін на м'ясо курки, що майже зрівнялися із вартістю традиційно дорожчої свинини.

"Щоб пояснити цю ситуацію, треба просто вивчити кон’юнктуру ринку. Зокрема, такі економічні категорії, як попит і ціну, які регулюють ринок. Якщо є дефіцит – треба створювати умови для додаткового росту галузі", - зауважив Кубів.

Говорячи про сферу виробництва м’яса в Україні, урядовець розширив питання, наголошуючи на необхідності розвитку тваринництва, зокрема щодо великої рогатої худоби.

"Але цей цикл триває 5-7 років. Щодо курятини – це від трьох місяців до півроку, відносно свинини – півроку-рік. Отже, треба розширити асортимент, відкрити ринок і створити умови для задоволення попиту ринку", - заявив перший віце-прем’єр. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-