Набули чинності правила реструктуризації боргів

Набули чинності правила реструктуризації боргів

Укрінформ
Сьогодні, 19 жовтня, набув чинності закон "Про фінансову реструктуризацію", який визначає умови та порядок проведення процедури добровільної фінансової реструктуризації боржника із вжиттям заходів, передбачених цим законом.

Про це йдеться на сайті ВР.

Загалом, ухвалення закону дозволить зменшити кількість проблемних кредитів і спрямувати кошти на кредитування економіки.

Відповідно до пункту 2 статті 31 указаного закону, він набув чинності через три місяці з дати офіційного опублікування - 19 липня 2016 року, та втратить чинність, за винятком окремих положень, через три роки - 19 жовтня 2019 року.

Закон покликаний сприяти відновленню господарської діяльності боржників, які перебувають у критичному фінансовому стані, шляхом реструктуризації їхніх грошових зобов’язань та (або) їхньої господарської діяльності; підтримати стабільність фінансової системи;  забезпечити доступ боржників до фінансування для відновлення їхньої господарської діяльності.

Процедура реструктуризації є добровільною: сторони мають право самостійно погоджувати питання про доцільність його застосування або використовувати інші механізми повернення заборгованості. Закон стосуватиметься діяльності життєздатних підприємств, які за рахунок реструктуризації зможуть повернутися до економічної активності, забезпечити пожвавлення банківського кредитування в цілому. 

Національний банк вважає закон про фінансову реструктуризацію таким, що дозволяє конвертувати 25% корпоративних боргів.

Нагадаємо, закон був опублікований в газеті "Голос України" 19 липня 2016 року.

19 жовтня 2019 року закон втратить чинність крім змін до частини четвертої статті 559 Цивільного кодексу України; змін до законів України "Про банки і банківську діяльність", "Про іпотеку", "Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень".

Усі процедури фінансової реструктуризації, розпочаті протягом строку дії цього Закону, продовжуватимуться до їх завершення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-